top of page

Σχετικά με εμάς

Ακτινολογικό Μεταξά

Σχετικά με το ακτινολογικό

Το Ακτινολογικό Κέντρο Μεταξά έχει δημιουργηθεί από την Ιατρό Παναγιώτα Μεταξά, η οποία διαθέτει πολυετή πείρα και καταξίωση στο χώρο της ακτινοδιαγνωστικής, έχοντας υπηρετήσει στο δημόσιο, ως διευθύντρια του Ακτινολογικού του Γ.Ν Λεμεσού και τον Ιατρό Φειδία Μεταξά,  ακτινοδιαγνώστη, με 5ετή τουλάχιστο εμπειρία δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα.

Το ακτινολογικό κέντρο έχει προκύψει μέσα από την ανάγκη παροχής υψηλού επιπέδου διαγνώσεων στο χώρο της ιατρικής, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία στην Κυπριακή και όχι μόνο αγορά.

Έχοντας ως επίκεντρο τον ασθενή έχουμε διαμορφώσει ένα ευχάριστο περιβάλλον υψηλής αισθητικής, που στόχο έχει, όχι μόνο να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ασθενή, αλλά και να του εξασφαλίσει μια άνετη και ευχάριστη παραμονή στο χώρο.

Οι ιατροί του κέντρου μας είναι ευρύτερα γνωστοί για την άριστη προσέγγιση του ασθενούς αλλά και την πλήρη κατάρτιση τους στο αντικείμενο τους και τις ακριβείς διαγνώσεις τους.

Διαθέτουμε τους καλύτερους ιατρούς για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών

Dr. Φειδίας Μεταξάς

Ο δρ. Φειδίας Μεταξάς είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  με βαθμό Λίαν Καλώς.

Πραγματοποίησε την εκπαίδευση του ως ακτινοδιαγνώστης στο Γ.Ν. Έδεσσας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και στο Γ.Ν Παπανικολάου, ενώ εξειδικεύθηκε στην εξέταση μαστού στο ογκολογικό Νοσοκομείο Θεαγένειο, Θεσσαλονίκης. Μέρος της εκπαίδευσης του στην επεμβατική ακτινολογία το πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμό, Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε ξένα και ελληνικά περιοδικά και συμμετείχε ως ομιλητής σε πολλά συνέδρια. Ασχολείται με όλο το φάσμα της ακτινοδιαγνωστικής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην κλασική ακτινολογία, στους υπερήχους, στην αξονική τομογραφία και στις εξετάσεις μαστού. Επίσης ασχολείται με την υπερηχοτομογραφία των αγγείων του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των καρωτίδων και νεφρικών αρτηριών, έχοντας διενεργήσει περισσότερες από 1000 εξετάσεις.

Εργάζεται ιδιωτικά στην Κύπρο από το 2014, με πολλες διαγνωστικές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Συνεχίζει να παρακολουθεί τις νεότερες εξελίξεις στην ακτινολογία και να συμμετέχει σε διάφορα συνέδρια του αντικειμένου του.

Dr. Λίντα Μεταξά

Η δρ. Λίντα Μεταξά αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολο-κλήρωσε την ειδικότητα της Κλινικής Ακτινοδιαγνωστικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκης.

Μετά την απονομή υποτροφίας, από το ESOR (European school of Radiology) το 2013, συνέχισε την εξειδίκευση της στην απεικόνιση του μαστού, στο ογκολογικό τμήμα του St. Bartholomew’s Hospital, στο Λονδίνο, Συνέχισε στο ίδιο νοσοκομείο ως fellower έως το 2015, όπου και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στην απεικόνιση και διαχείριση των παθήσεων του μαστού, που περιλαμβάνει όλες τις απεικονιστικές και επεμβατικές διαγνωστικές μεθόδους (FNAc, core και vacuum biopsies, marker clip place-ments, wire and seeds localizations) καθώς και την παρακολούθηση χρόνιων, υψηλού ρίσκου και μετεγχειρητικών ασθενών.  
Το 2015 έλαβε από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Μαστού (EUSOBI) υποτροφία και παρακολούθησε τις εργασίες στο τμήμα μαστού, στο νοσοκομείο Policlinico Uberto I, στην Ρώμη, γνωστό για τις καινοτόμες μεθόδους και την εμπειρία τους στην MRI απεικόνιση του μαστού.   
Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα που αφορούν τον μαστό, του Queen’s Mary University στο Λονδίνο και Sapienza University, στην Ρώμη.  Έχει πλούσια συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια με προσωπικές εργασίες και βραβεύσεις. 
Από το 2016, εργάζεται ως Consultant Breast Radiologist στο St. Bartholomew’s Hospital, στο Λονδίνο, έχοντας πραγματοποιήσει πολλαπλές εξετάσεις και επεμβατικές διαγνωστικές πράξεις που αφορούν τον μαστό.  
Η  δρ. Λίντα Μεταξά θα συνεργάζεται με το κέντρο μας, ως επιστημονικός σύμβουλος.
 

Dr. Παναγιώτα Μεταξά

Η δρ. Παναγιώτα Μεταξά είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ-σαλονίκης, με βαθμό Λίαν Καλώς. Πραγματοποίησε την εκπαίδευση της ως Ακτινοδιαγνώστης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκης, όπου εξειδικεύθηκε στην Αξονική Τομογραφία. Εργάζεται από το 1983 στην Κύπρο, αρχικά στον ιδιωτικό τομέα και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διετέλεσε διευθύντρια του Ακτινολογικού Τμήματος επι σειρά ετών. Όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε με συνέπεια το λειτούργημα της και έγινε ευρέως γνωστή τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό για τις διαγνωστικές της επιτυχίες, καθιστώντας την μια από τις πιο έμπειρες ακτινολόγους στην Αξονική τομογραφία και υπερηχοτομογραφία. Είναι η πρώτη ιατρός στην Κύπρο που εφάρμοσε την Εντερογραφία με Αξονική Τομογραφία και αυτή τη στιγμή έχει την μεγαλύτερη εμπειρία έχοντας διενεργήσει πέραν των 3000 εξετάσεων.

Χαρακτηριστικά που την διακρίνουν είναι η εργατικότητα, η τελειομανία, η ανθρωπιά, η αμεσότητα και η αγάπη για τον συνάνθρωπο της. Συνεχίζει μέχρι σήμερα την αδιάλειπτη προσπάθεια της για εκπαίδευση και πληροφόρηση μέσα από την ξένη βιβλιογραφία.

bottom of page